Vaskrs, policijski čas i spoznaja suštine

Drugi dan je Vaskrsa i ne znam već koji vanrednog stanja... Dan odmiče lagano. Još jedan u do sada najdužem policijskom času, koji ruku na srce, nisam ni osetila... Ništa mi nije nedostajalo, osim možda mojih standardnih 5 – 6 kilometara pešačenja sa najboljim drugaricama uz neizostavnu trač ili, u nedostatku tračeva, filozofsku rubriku.
foto: Pixabay
Urlala sam, priznajem, u početku na sve ove restriktivne mere iz mnogo razloga. Ali, nakon što sam ih iskusila, dakle iz ove perspektive, kada malo bolje razmislim i nisam mnogo izgubila, ne računajući vreme u redovima i kilometre kojima bih izgubila možda i grame, jer kilograme sigurno ne bih. Mnogo više sam dobila. Dobila sam sate i sate sa mojim dečacima i priliku da budemo zajedno i trošimo dane koji se nikada više neće ponoviti. Jer da se ne lažemo, dolazili su oni i do sada na ferije, ali uvek su negde žurili, u grad, u pub, na kafu, bleju, svirku, žuraju... jer vreme je bilo ograničeno, i priznajem najmanje sam ih viđala, što i nije neobično jer mladost ne može i neće da čeka.
A sada, u vanrednim uslovima, nema te žurbe. Razvlačimo se po stanu, svi od reda, a ja sam dobila priliku da im ugađam klopom, slatkišima, izborom muzike na youtubu....da se družim sa njima u produženim ručkovima uz omiljeno nam ,,tečino vino’’, prepričavam proživljeno i saznam o njihovim težnjama i životnim stremljenjima. Gledam ih. Porasli, sazreli (manje više, jer u raznim situacijama u nekom od njih ipak čuči Petar Pan), može se sa njima razgovarati kao sa odraslima, pa mi puno srce...).
Verujem i znam da ništa nije bilo uzaludno, kao i da će tek život da uredi da sve bude kako treba. Čini mi se da je situacija u kojoj smo se svi zajedno našli, ceo ljudski rod, svakome od nas ponaosob pomogla da spoznamo suštinu, ili grešim? Što se mene tiče u jedno sam sasvim sigurna, a to je da je zaista jedino važno biti zdrav i okružen bezuslovnom  ljubavlju svojih najbližih, jer samo odabranima Bog daruje blagoslov koji se potomstvom zove.

V.M.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Prolećni umor, depresija ili šta god

Ljubav prema crtanju i slikanju

Dodelom nagrade "Borisav Stanković", završena 52. "Borina nedelja"