Baždarena naopako

Bezmalo tri dana neprekidnog policijskog časa, a ja ni slovo da ubodem. Razmišljam tako, pa pitam  samu sebe "pobogu ženo, toliko mnogo sati, pa što nisi i šta si pobogu radila??!!"  Ne znam... Eto, sedela zaludna nisam, ali šta sam konkretno radila, a da to nisu bili uobičajeni poslovi koje inače rade majke sa buljukom dece koju treba nahraniti, oprati i opeglati, ni sama ne znam...
foto: pixabay

Petak je već prošao u znaku 22. prvenčetovog rođendana i propisnog porodičnog nazdravljanja u to ime. Dan posle bio je još jedan koji je imao povoda za slavlje, ovog puta imendan već pomenutog prvenčeta, Lazareva subota, ali nekako prećutno smo je iskulirali. Očigledno je svima bila tužna ta subota bez uobičajenog odlaska po vrbicu (zvončiće su odavno prevazišli) i radovanja prizorima u gradu i crkvi, kada se na svakom koraku srećete sa doteranim mališnima koji oko vrata nose neizostavno zvonče, a na glavi venčić i rukama balone i slatkiše.

Klik u glavi

Tek na izmaku ovog i u predvečerje praznika Cveti, tačnije Ulaska Isusa Hrista u Jerusalim, krenuše da se roje misli, jer ko po nekom nepisanom pravilu, tek kad spustim glavu na jastuk i prigrlim postelju, desi mi se i klik u glavi... I umesto da ih tada zapišem ili usnimim na diktafonu, jok... samouvereno  konstatovah ujutru ću. A ujutru ništa, ni da se setim šta mi se vrzmalo to po glavi... te tako naopaka, ostadoh bez suštine vikenda u totalnoj izolaciji...
foto: pixabay
Policijski čas se polako bliži kraju, još bezmalo nekih desetak sati - sitnca, a ja konstatovah da opet nisam uspela da ispoštujem molbu administratora da mu ova pisanija šaljem baš u to vreme. Pitam se da li je to neki unutrašnji - podsvesni,  odbrambeni mehanizam ( kojim stavljam do znanja da nisam na navijanje), da li sam baš naopako baždarena, ili je ipak sve samo stvar inspiracije..
Ostaću uskraćena za saznanje. Ali ono što svakako spoznadoh ovih dana je da se zarad viših ciljeva i te kako može vladati sobom, svojim porivima, navikama i hirovima...  Kako god, sve vas volim!!! A oni koji me dobro poznaju već odlično znaju da najvolim da volim !!! 

V.M.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Prolećni umor, depresija ili šta god

Ljubav prema crtanju i slikanju

Dodelom nagrade "Borisav Stanković", završena 52. "Borina nedelja"