Ljubav prema crtanju i slikanju

Elizabeta Krstić, redovni je član Likovne radionice Narodnog univerziteta u Vranju. Kao veoma talentovanoj i plodonosnoj mladoj umetnici Narodni univerzitet je u svojoj Galeriji organizovao prvu samostalnu izložbu.
Elizabeta Krstić - Beti kako je svi zovu, učenica je osmog razreda Osnovne škole ''Bora Stanković'' u Tibuždu. Likovnu radionicu u Vranju pohadja od prvog razreda osnovne škole. Iako je još od prvih susreta sa olovkom i papirom zavolela crtanje, ali kako sama kaže nije ni slutila da će ''dogurati'' tako daleko.
S obzirom da je još kao sedmogodišnja devojčica pocela da dolazi u Likovnu radionicu, dugo je bila najmladji član. Ali to joj nije smetalo. Iako je putovala iz Tibužda, ljubav prema crtanju i slikanju rušila je sve prepreke i barijere. Naravno, volju i želju za stvaranjem od prvog trenutka podržali su njeni roditelji, tako da Beti ni u jednom trenutku nije osećala napor. Elizabeta danas provodi i do četiri sata pred štafelajem, udubljena u svoj svet mašte, jer kako kaže crtanje je oduvek bilo, a i biće njena radost, nešto što je ispunjava.
Za svoj rad Beti Krstić je nagrađivana mnogo puta, a neke od nagrada su i međunarodnog karaktera. Sve nagrade su joj drage, ali ipak najdraža joj je prva nagrada na međunarodnom takmičenju mladih stvaraoca u Skoplju. Ova izložba, njena prva samostalna, predstavlja veliki događaj u njenoj slikarskoj karijeri.
''Zahvalna sam Narodnom univerzitetu i Likovnoj radionici što su me podržalavali od samog početka, a posebno što su mi priredili ovu izložbu'', kaže Beti u kratkom razgovoru za Vivis mediu.
Ova mlada, pozitivna i nadasve talentovana tinejdžerka već ima planove za budućnost. Prioritet je svakako da upiše i završi Fakultet umetnosti. Slikanje će uvek biti njeno opredeljenje.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Prolećni umor, depresija ili šta god

Baždarena naopako