IZAZOV: Sat vremena bez svetla – sat vremena da ne bacite djubre van kontejnera

Najveća globalna akcija za zaštitu prirode “Sat za našu planetu” organizuje se već deset godna. Obeležićemo je i ovog 24. marta, kada će simbolično isključivanje svetla na sat vremena, od 20:30 do 21:30, ukazati na neophodnost očuvanju planete.

Ova akcija doprinela je vidjivosti teme klimatskih promena i njihovih posledica. Slogan ove godine je “Poveži se sa planetom” a akcija je usmerena i na termin biodiverziteta odnosno biološke raznovrsnosti, kako bi se upozorilo na njegovo ubrzano smanjenje širom sveta.
Ove teme obradjuju se na različite nacine u zavisnosti od interesne grupe koja plasira informacije o različitim ekološkim temama. Efekat – trenutni.
Ova lepa akcija, u malim sredinama (da ne kazem devastiranim tj. zaostalim krajevima) uglavnom se svodi na ličnu inicijativu. Primili smo k znanju ali…. Bilo bi lepo da se svakodnevno vodi računa o potrošnji energije, a bilo bi lepo da svi oni koji se nađu tamo gde će biti isključeno svetlo u 20:30, stojički to podnesu i NE BACE neko djubre van kontejnera, jer ih tobože niko ne vidi. Dakle,  pridurživanje akciji ne mora biti samo danas, 24. marta. Svaki dan je dan kao stvoren da spasimo planetu. Drugu nemamo. Ne još.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Prolećni umor, depresija ili šta god

Ljubav prema crtanju i slikanju

Dodelom nagrade "Borisav Stanković", završena 52. "Borina nedelja"